Doe-het-zelf SEO-tips om geld te besparen
Doe-het-zelf SEO-tips om geld te besparen
Zoekmachineoptimalisatie kost tijd en geld. Als je weinig tijd hebt, maar wel het geld hebt, is een bureau of consultant een optie. Als je weinig geld hebt kun je deze doe-het-zelftips gebruiken om de organische positie van je site te verbeteren.
1. Verbeter titeltags
Kijk naar de categoriepagina’s op het hoogste niveau. Onderzoek toont aan dat categoriepagina’s voor e-commerce tot 32 procent meer organisch zoekverkeer zouden moeten genereren dan productpagina’s.
Soms kan een kleine, logische aanpassing aan een title-tag een groot verschil maken, vooral als je e-commerceplatform standaardtitels genereert op basis van de labels in je taxonomie en de naam van de site. Dit kan resulteren in title-tags zoals ‘Vrouwen – [uw site]’.
2. Master trefwoordonderzoek
De beste zoekwoordtools bieden een vraagscore voor elk thema. Google Zoekwoordplanner is de gratis tool voor zoekwoordonderzoek, maar je hebt wel een actieve Google Ads-campagne nodig om toegang te krijgen tot de nuttigste gegevens.
3. Begrijp je concurrentie
Identificeer je concurrenten op het gebied van organisch zoeken – niet noodzakelijk de sites die exacte producten en diensten verkopen, maar ook informatieve sites en grote retailers die strijden om dezelfde zinnen.
4. Sleutelwoorden toewijzen
Als je weet wat consumenten willen en welke zoektermen ze gebruiken, wijs je zoekwoorden toe aan elke pagina op je site. Maak een spreadsheet van alle belangrijke pagina’s in de navigatie van je site en wijs aan elk unieke primaire en secundaire zoekwoorden toe. Maak nieuwe pagina’s voor niet-toegewezen hoogwaardige zoekwoorden.
5. Optimaliseer je site
Met je trefwoordkaart in de hand, is de volgende stap het implementeren van on-page SEO, waaronder:
- Het bijwerken van de inhoud van de pagina’s om de trefwoorden op te nemen;
- Het maken van nieuwe pagina’s (voor niet-toegewezen trefwoorden) met tekst en mogelijk afbeeldingen, audio en video;
- Het lanceren van een nieuwe sectie met veel zoekwoorden, zoals een blog of onderwijsportaal.